Strömmingsfiskpinnar

4

Du behöver

  • ca 600 g strömmingsfiléer, skinnfria
  • 0,5 flaska lättöl
  • salt
  • 0,5 l rapsolja

Panering:

  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl maizena
  • 1 tsk salt

Äggsås:

  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 hårdkokt ägg, hackat
  • 1 msk finhackad gräslök, eller persilja
  • serveras med pommes frites

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Smaka av.
  2. Häll ölet i en skål, häll i lite salt och lägg filéerna i ölet.
  3. Blanda vetemjöl, maizena och salt på en tallrik.
  4. Hetta upp oljan i en ej så vid gryta med höga kanter. Kontrollera temperaturen med en hushållstermometer eller med en bit vitt bröd som ska bli gulbrunt på 1 min.
  5. Ta upp och vänd filéerna i paneringsmjölet. Fritera några filéer åt gången, 1-2 min. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
  6. Lägg upp dem på ett varmt serveringsfat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept