Stekt senapspanerad njure

4

Du behöver

  • 400 g kalvnjure i mjölk
  • 2 msk fransk (grovkornig) senap
  • rosépeppar från kvarn
  • 2 st ägg
  • vetemjöl
  • rivet vitt bröd
  • rapsolja
  • persilja

Arne Weises potatispuré:

  • potatis
  • gräddmjölk
  • smör

Gör så här

  1. Skiva njuren i centimetertjocka skivor. Pensla skivorna med fransk senap och peppra. Doppa skivorna i uppvispat ägg och vetemjöl, sedan ägg igen och sist doppas skivorna i det rivna vita brödet. Stek i rejält med rapsolja så den nästan friteras.
  2. Arne Weises potatispuré:
  3. Koka potatis i önskad mängd. Vispa sönder den med en klick smör och späd med gräddmjölk till önskad purékonsistens.
  4. Servera njuren med potatispurén, persilja som friteras i samma fett, och god inlagd gurka.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept