Solrosfisk

4

Du behöver

  • 600 g fiskfilé, t ex torsk, sej, kolja
  • 1 tsk salt
  • rivet skal av 1 lime
  • 2 dl Arla Köket riven ost mager
  • 4 msk solrosfrön

Solrossås:

  • 4 soltorkade, marinerade tomater
  • 1 dl solrosskott
  • 2 dl minifraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Gör så här
  2. Sätt ugnen på 225°. Salta och vik ihop fiskfiléerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö över limeskal, ost och solrosfrön. Stek fisken i övre delen av ugnen ca 25 min. Höj ev värmen på slutet så att osten får färg. Hacka tomater och solrosskott, spar några skott till garnering. Blanda med minifraiche och vitlök. Servera fisken med såsen, kokt potatis och grönsaker. Strö över solrosskott.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept