Skaldjur i citrussås

4

Du behöver

  • 300 g kokta, skalade scampi, räkor eller kräftstjärtar
  • 1 blodgrapefrukt
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2,5 dl Kelda matlagningsgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 0,5 hönsbuljongtärning
  • 1 msk pressad limesaft
  • 0,5 msk honung
  • 1 tsk riven ingefära
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 2 tsk smör -och rapsolja

Gör så här

  1. Skala grapefrukten med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Halvera klyftorna. Strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, limesaft, honung, ingefära och sambal oelek i en gryta. Koka upp under vispning och låt koka ca 3 min. Fräs purjolök, vitlök och skaldjur hastigt i smör-&rapsolja i en stekpanna. Rör ner det i såsen tillsammans med grapefrukten. Servera med fullkornsris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept