Sjörövarfisk

4

Du behöver

  • 400 g fryst fiskfilé, t ex torsk, hoki eller sej
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl Kelda Mild Citronsås
  • 1 dl Arla Köket riven ost, gratäng
  • Potatismos:
  • 1 kg potatis, av mjölig sort
  • 2 dl varm mjölk
  • 1 msk smör-&rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Tina fisken. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen till moset. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 min. Häll av vattnet och mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen. Rör ner mjölk, lite i taget, smör-&rapsolja, salt och peppar. Rör moset luftigt med en gaffel eller elvisp. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda den med salt. Klicka moset runt fisken. Häll såsen över fisken. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept