SJÖMANSBIFF PÅ UTSKUREN BIFF

4

Du behöver

  • 4 putsade biffar à 150 g
  • 2 stora rödlökar, skivade
  • 20 små färskpotatisar, delade på mitten
  • 1 msk brun farin
  • 1 msk balsamico-vinäger
  • 0,5 flaska mörkt öl
  • 2 -3 lagerblad
  • färsk timjan ( eller 0.5 tsk torkad )
  • hönsbuljong ( tärning )
  • salt
  • peppar
  • smör och olja till stekning

Gör så här

  1. Dela biffarna och stek dem vackert bruna i smör och lite olja. Salta och peppra. Stek inte biffarna för länge om man inte vill ha dem välstekta. Ta upp biffarna på en tallrik. Lägg löken i pannan, tillsätt mer smör om det behövs. Salta, peppra och strö över farinsockret. Rör om och stek löken brun. Tillsätt vinäger rör om och häll över ölet och lite buljong. Slå alltsammans i en kastrull och lägg i potatisen, timjan och lagerblad. Potatisen ska täckas av skyn häll i mer buljong om det behövs. Koka 10 – 12 minuter eller tills potatisen är klar. Lägg ner biffarna med den sky som bildats. Koka upp, smaka av och strö hackad persilja över. Servera med saltgurka och en god senap. Gärna i djup tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept