SALLAD PÅ OXBRINGA

4

Du behöver

  • 200 g kokt oxbringa rimmad eller färsk
  • 20 små kokta färspotatisar
  • 2 schalottenlökar, skivade
  • 2 vitlöksklyftor
  • bladpersilja
  • färsk timjan, repad
  • 0,5 isbergssallad, strimlad
  • 1 frissésallad, riven
  • 10 sockerärter i strimlor
  • 12 cocktailtomater, delade
  • stekta brödkrutonger
  • olivolja
  • 2 msk vinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg salladen i en rymlig skål tillsammans med sockerärter och tomater. Salta peppra och slå över lite olivolja. Blanda salladen och gör utrymme i mitten för dom varma sakerna.
  2. Skiva och skär oxbringan i mindre bitar. Värm upp en stekpanna med lite olivolja. Fräs schalottenlöken så att den får vacker färg. Lägg i potatisen och efter en stund oxbringan. Salta och peppra och pressa över vitlöken. Rör om och tillsätt vinäger, timjan och plockad bladpersilja. Smaka av.
  3. Häll över i salladsskålen och lägg ägghalvorna runt om och stekta brödkrutonger över.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept