Rullsylta

12

Du behöver

  • 1 st rimmad fläsksida
  • 5 st kryddpepparkorn
  • 3 st nejlikor
  • 1 tsk mejram
  • 1 st morot
  • 1 st lök
  • 1 st lagerblad
  • 1 st palsternacka
  • rikligt med salt

Äpple- och pepparrotskräm:

  • 1 dl äppelmos
  • 0,5 dl riven pepparrot

Gör så här

  1. Lägg slaget med skinnsidan mot bänken. Krossa nejlikor, mejram och kryddpeppar i mortel och strö kryddorna över slaget. Man kan gärna variera kryddningen själv, senapsfrön och ingefära passar t ex också bra. Rulla ihop rullen och bind upp hårt med steksnöre eller färdigköpt nät. Skala rotsakerna och skär i bitar. Sätt på en stor kastrull med vatten och lägg i rotsakerna, löken, lagerbladet och rullen. Låt koka upp och skumma sedan väl medan syltan kokar ca 1,5-2 timmar.
  2. Äpple- och pepparrotskräm:
  3. Tärna äpplet med skalet på och blanda i äppelmoset. Riv pepparroten och blanda i den också. Servera krämen till syltan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept