Råbiff och tigerbiff

4

Du behöver

Råbiff:

  • 400 g nötfärs
  • 4 st inlagda rödbetor
  • 1 dl kapris
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 st rödlök
  • svartpeppar
  • 4 st äggulor
  • 1 st knippe gräslök

tigerbiff:

  • 1 msk dijonsenap
  • potatis till servering
  • 120 g löjrom

chilismör:

  • 50 g smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 dl persilja
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt

engelskt kryddsmör:

  • 50 g smör
  • saften av 0.5 citron
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • saften av 0.5 apelsin
  • 1 msk worchestershiresås
  • rivet skal av 1 st lime
  • saften av 0.5 lime
  • 1 krm kajennpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Råbiff:
  2. Hacka rödlöken mycket fint och fördela på fyra tallrikar, en liten hög på varje. Gör små högar av kaprisen också. Hacka rödbetorna fint och gör en tredje hög av dem på varje tallrik. Blanda olja, salt och peppar i färsen. OBS - vidrör inte färsen med fingrarna! Forma fyra biffar med kniv och sked på en skärbräda, men rör inte. Gör ett rutmönster på varje biff med en kniv. Biffarna placeras mitt på varje tallrik med tillbehörshögarna runt omkring. Gör en grop i varje biff och lägg dit äggulorna. Dekorera med några gräslöksstrån.
  3. Tigerbiff:
  4. Ös ner hela rubbet från en råbiffstallrik (utom gräslöken) i en bunke. Tillsätt dijonsenap. Blanda färsen och forma med blöta fingrar till en fyrkantig biff. Gör rutmönster med kniv och halstra i en het grillpanna. Servera med kokt potatis och kryddsmör.
  5. Chilismör:
  6. Vispa upp smöret i matberedare. Hacka chilin och persiljan och blanda ihop alla ingredienser till kryddsmöret.
  7. Engelskt kryddsmör:
  8. Vispa upp smöret i matberedare och blanda ihop alla ingredienser till kryddsmöret.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept