Pumpapesto

Du behöver

  • 1,5 dl olivolja
  • 4,5 dl pumpakärnor, skalade
  • 3 st finhackade vitlöksklyftor
  • ca 1 dl vatten
  • 1 kruka koriander
  • 4 knipplökar
  • 1 msk citronjuice
  • 1 dl riven parmesan
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i en het lättoljad stekpanna några minuter. Rör om då och då. Salta och peppra. Tillsätt vitlöken och låt rosta med kärnorna i någon minut. Lägg över på en tallrik och låt svalna.
  2. Grovhacka koriandern och strimla knipplöken. Mixa kärnorna i matberedaren stötvis med vatten, koriander, knipplök och olja tills du fått en semigrovkonsistens. Den får inte bli för slät. Lägg över i en skål och smaksätt peston med citronjuice, parmesan, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept