Pumpa- och lönnsirapspaj

6

Du behöver

  • Mördeg:
  • 4 dl mjöl
  • 2 msk socker
  • 150 g smör
  • 1 tsk ättika
  • 2 msk iskallt vatten

Pajfyllning:

  • 450 g pumpapuré
  • 2,5 dl grädde
  • 2 dl lönnsirap
  • 3 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk mald kanel
  • 0,5 tsk mald ingefära
  • 2 krm muskot nöt
  • 2 nypor salt

Gör så här

  1. Mördeg:
  2. Blanda alla ingredienser i en skål. Knåda degen tills den är jämn och smidig. Låt degen vila i 2 timmar i kylskåpet. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen tunt och klä en smörad pajform om ca 24 cm i diameter, helst med löstagbar botten. Se till att degen viks över kanterna på pajformen. Picka degen med en gaffel och ställ in den i frysen i 10 minuter. Förgrädda pajbotten på mellersta falsen i ca 10 minuter eller tills den blivit lätt gyllenbrun. Tag ut och låt svalna. Skär försiktigt bort degen som ligger över kanten med en tandad kniv.
  3. Pajfyllning:
  4. Sänk värmen på ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till pajfyllningen. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda pajen på mellersta falsen i ca 50 minuter. Ta ut och låt svalna något. Ställ i kylen tills den kallnat helt. Servera med lättvispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept