Pippis pannkakstårta

4

Du behöver

  • 2,5 dl vetemjöl (eller 1 dl grahamsmjöl + 1.5 - 2 dl vetemjöl)
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk (30-50 g) smör eller margarin
  • Fyllning:
  • 3 dl sylt, mos eller lätt sockrade mosade bär
  • Garnering:
  • färska eller frysta hallon (ev. vispad grädde)

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en hög skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Smält ev. fettet och rör ned det i smeten (då behövs inget extra fett vid gräddningen).
  2. Hetta upp en panna, häll i ett tunt lager smet och sänk värmen. (Beräkna ca 3/4 dl smet till en pannkaka).
  3. När pannkakorna är klara, lägg upp dem i en trave med sylt, mos eller bär emellan.
  4. Garnera med bär. Frysta bär kan läggas otinade på de varma pannkakorna. Färska bär läggs på strax före serveringen.
  5. Servera pannkakstårtan avsvalnad med glass eller vispad grädde. Om tårtan garneras med vispad grädde ska den läggas på strax före serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept