Piggvar i bit

4

Du behöver

  • 200 g rökt sidfläsk
  • 1 bunt dragon
  • 2 st fänkålshuvuden
  • 4 bitar piggvar (250 g styck)
  • salt
  • potatis
  • peppar
  • smör
  • vitt vin
  • dragonvinäger
  • rädisor
  • creme fraiche

Gör så här

  1. Tvätta piggvaren. Skär fläsket i stavar. Gör små hål i fisken med t ex ett grillspett och stick ner fläsk och dragon i hålen. Salta och peppra. Klyv fänkålen i fina klyftor och skär bort roten. Skala potatisen och klyfta den. Lägg fänkålen i botten av en ugnsfast form. På med potatisen och fisken. Häll på vinet och vinägern och klicka på smör. Ställ in formen i ugnen i 200 graders värme ca 15-20 minuter. Riv över rädisor och fänkålsgrönt.
  2. Det goda spadet kan man blanda med creme fraiche till en god sås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept