Panerad Ljusnan-öring med syrlig spetskål och citronpotatispuré

4

Du behöver

  • 4 x 200 g öring
  • En kvarts vitkålshuvud
  • 2 dl vitt vin
  • Halv gul lök
  • 3 dl buljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • salt & peppar
  • potatispuré
  • 600 g potatis
  • 3 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk olivolja
  • Rivet citronskal från en citron
  • dillstjälkar

Gör så här

  1. Pochera fisken på 90 grader i ca 12 minuter.
  2. Syrlig spetskål:
  3. Hacka löken. Koka upp vitt vin, grädde, buljong, smör och lök och låpt koka 5 minuter. Strimla kålen och slå över buljongen och koka tillsammans med 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Potatispurén:
  5. Koka potatisen och häll av vattnet. Tillsätt vätskan varm, smör och olivoljan på slutet. Allra sist citronskal, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept