Överraskningskyckling

4

Du behöver

  • 4 kycklingbröst med skinn
  • salt
  • peppar
  • 2 dl cornflakes
  • 2 msk olja, t ex rapsolja
  • Fyllning:
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad persilja
  • Pasta:
  • 4 soltorkade tomater
  • 2 dl majskorn
  • ca 400 g färsk pasta
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • persilja
  • olja

Gör så här

  1. Kyckling:
  2. Salta och peppra kycklingbrösten. Mixa cornflakes i en mixer eller krossa dem med t ex en brödkavel till ett fint mjöl.
  3. Blanda rivet citronskal med riven eller finhackad vitlöksklyfta och finhackad persilja.
  4. Lyft försiktigt skinnet på kycklingbrösten och fördela fyllningen mellan köttet och skinnet. Man kan också göra ett snitt i filén och prega in lite fyllning där också. Vänd dem i cornflakesmjölet.
  5. Sätt ugnen på 150 grader.
  6. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i kycklingbrösten och stek dem på medelstark värme 3-5 min på varje sida tills de fått vacker färg. Efterstek i mitten av ugnen ca 15 min (kycklingbrösten är klara vid ca 70 grader innertemperatur).
  7. Pasta:
  8. Skär tomaterna i fina tärningar.
  9. Rosta majsen i en het stekpanna. Salta och peppra.
  10. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
  11. Häll tillbaka pastan i kastrullen och blanda den med mjölk, tomattärningar och majs. Koka under omrörning tills allt blir genomvarmt, 2-3 min. Smaka av med salt och peppar. Toppa med lite finhackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept