Örtsoppa med vitlöksgrädde

4

Du behöver

  • 2 purjolökar
  • smör
  • 2 purjolökar
  • smör
  • 0,5 dl färska eller frysta örtkryddor
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 6 dl vatten
  • 2 dl röda linser
  • 4 dl mjölk
  • 2,5 dl Kelda mellangrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt

Gör så här

  1. Gör så här
  2. Strimla purjolök och fräs i smör i en kastrull. Rör i kryddor, buljongtärningar, vatten och linser. Låt soppan koka ca 10 min. Vispa eller mixa soppan, tillsätt mjölk och hälften av grädden. Låt soppan koka ytterligare någon minut. Vispa grädden som är kvar och smaksätt med vitlök och lite salt. Servera soppan med grädden och gärna färska örter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept