Ogräspaj

6

Du behöver

  • 3 st gula lökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 6 dl kirskål
  • 200 g fårost
  • 4 st ägg
  • 250 g keso
  • salt
  • svartpeppar
  • lite riven muskotnöt
  • 8 ark filodeg
  • 50 g smör
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Tina filodegen om den är frusen. Skölj kirskålen och förväll den snabbt i kokande saltat vatten. Låt den rinna av väl. Hacka lök och vitlök och fräs långsamt i lite smör. Finfördela fårosten, gärna i matberedare, och blanda med keso, lök, kirskål och ägg. Krydda blandningen med salt, peppar och riven muskotnöt.
  2. Smörj en stor ugnsfast form. Smält resten av smöret. Lägg tre blad filodeg med penslat smör emellan, lägg därefter på fyllningen och täck med resten av degarken. Glöm inte att pensla på smör mellan varje varv och även på det översta degarket. Skär rutor med en vass kniv och strö över sesamfrön. Grädda i 175 grader i 30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept