Njursauté med mandelpotatispuré

3

Du behöver

  • 1 st kalvnjure
  • 1 msk dijonsenap
  • grönpeppar
  • 1 dl Mare du Champange
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 dl grädde
  • 6 st champinjoner
  • kalvfond
  • örter
  • Mandelpotatispuré:
  • 10 st mandelpotatisar
  • smör
  • mjölk
  • salt
  • peppar
  • ev grädde eller creme fraiche

Gör så här

  1. Skölj njuren i kallt vatten i ca 1 timme.
  2. Hacka lök, tärna njuren och dela champinjonerna i fjärdedelar. Bryn njuren och tillsätt lök och champinjoner. Slå på Mare du Champange och flambera! Låt brinna ut. Tillsätt buljong, grädde, senap, grönpeppar och hackade örter smaka av med salt och peppar.
  3. Till purén skalas och kokas potatisen. Kkrossa den med en visp, tillsätt ljummen mjölk och smör samt eventuellt grädde eller creme fraiche. Salta och peppra.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept