Nigiri-sushi

Du behöver

  • 1 hg laxfilé
  • 1 hg gösfilé
  • Wasabi ( tub )
  • Gari
  • Sushiris ( se separat recept )

Gör så här

  1. Gör ca 30 stycken för sex personer.
  2. Skär fisken i ca 1/2 cm tjocka skivor (3 x 6 cm). Försök att bara använda ett snitt när du skivar filén. När man skär "fram och tillbaka" förstörs fiskens celler, vilket kan påverka smaken.
  3. Fukta händerna i vatten innan du tar i riset, så klibbar inte riset fast så lätt.
  4. Forma en boll, av en golfbolls storlek, av riset i höger hand och pressa ihop försiktigt.
  5. Sätt lite Wasabi på fiskbiten och lägg den med Wasabin uppåt, i vänster handflata.
  6. Lägg sedan risbollen på fiskbiten och tryck till lite lätt med höger pekfinger.
  7. Vänd sedan sushin med höger pekfinger och tumme och pressa ihop sidorna.
  8. Forma till sushin med höger hands fingrar, medan du håller emot kortsidorna med vänster tumme och lillfinger.
  9. Det låter avsevärt krångligare än det är. Prova dig fram bara.
  10. För att hålla ihop sushin, kan du skära eller klippa remsor, ca 1 cm breda, av Nori-ark, som du sedan lindar ett varv runt sushin. Fukta änden av remsan så d
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept