Namasu - rättiks- och morotssallad

4

Du behöver

  • 1 st rättika
  • 1 bit morot (ca 5 cm)
  • salt

amazu-lag:

  • 1 dl su-vinäger
  • 2 msk socker
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och skär rättikan i 5 cm stora bitar. Skala moroten. Strimla allt mycket fint (sengri). Lägg strimlorna i en bunke och salta ordentligt. Blanda och låt stå i en timme. Moroten och rättikan har då avgett mycket vatten. Blanda ihop lagen.
  2. Skölj morots- och rättiksstrimlorna, krama därefter ur vattnet. Häll amazu-lagen över strimlorna och blanda omsorgsfullt. Namasu-sallad går att äta direkt, men blir godare ju längre den står. Den håller mer än en vecka i kylskåp.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept