Mysmiddag med Agnes

2

Du behöver

kantarelltoast:

  • 1 st färsk majskolv
  • 200 g kantareller
  • smör
  • 2 skivor formbröd
  • 1 msk champagnevinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka vattenkrasse
  • 0,5 st schalottenlök
  • 2 msk crème fraiche
  • Lammstek:
  • 300 g benfri lammrygg
  • 1 st rött äpple
  • 100 g gröna bönor
  • 2 st potatisar
  • olja
  • 1 st schalottenlök
  • hyvlad parmesan
  • 3 msk rödvinsvinäger (el. balsamvinäger)
  • några cocktailtomater

melon med vaniljdipp:

  • 1 st nätmelon
  • 10 st isbitar
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk socker
  • 1 st citron

Gör så här

  1. Toasten:
  2. Skrapa av majsen från kolven. Rosta majsen i torr panna tills den börjar hoppa i pannan. Häll ur majsen och torka ur pannan. Stek svampen i smör och häll bort vattnet när den börjar bli genomstekt. Låt svampen ligga kvar. Rosta brödet i pannan. Blanda vinäger, olja och vattenkrasse med finhackad schalottenlök i en liten skål. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner majsen. Lägg på svampen och lökhacket på toasten. Avsluta med en klick crème fraiche.
  3. Lammet:
  4. Hyvla potatisen tunt och stek den i olja. Håll varmt. Stek lammet runtom och linda in det i aluminiumfolie ca 10 minuter. Skär äpplet i tunna klyftor. Fräs äpplen och bönor i pannan. Häll ur dem. Rosta schalottenlöken på högsta värme. Ta upp den och koka ur pannan med rödvinsvinägern. Skär upp köttet. Lägg upp på tallrikarna och hylva parmesan på potatisen. Dekorera med cocktailtomater.
  5. Skär melonen i skivor. Marinera skivorna i socker och citronsaft. Kör is, mjölk, yoghurt och vaniljsocker i en mixer. Skeda upp dippen i efterrättsskålar. Dekorera melonen med rivet citronskal och servera den till.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept