Mustig kycklinggryta

4

Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé eller bröstfilé
  • 250 g små gula lökar
  • smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl rödvin
  • 2,5 dl Kelda mellangrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk timjan
  • 10 katrinplommon
  • 0,5 dl valnötskärnor
  • ev färsk timjan

Gör så här

  1. Dela kycklingen i stora bitar. Skala löken. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över i en gryta. Bryn lökarna och lägg dem i grytan. Vispa ihop mjöl, vin, grädde, buljongtärning och timjan. Häll det i grytan och låt den koka 5 min under lock. Dela plommon och nötter i halvor. Lägg ner dem i grytan och koka 5 min till. Strö ev över färsk timjan. Servera med stekt svamp och potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept