Melonsoppa

4

Du behöver

  • 0,5 vattenmelon
  • 3 msk fisksås
  • 0,5 gurka
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 limefrukter
  • 1 röd chili
  • 3 msk färsk koriander
  • 1 msk risvinäger
  • 1 apelsin
  • 200 g lax
  • 8 havskräftor
  • vatten
  • olivolja

Gör så här

  1. Skär laxen i mindre bitar. Ta bort huvudena från kräftorna och dela stjärtarna med skalet kvar. Ringla över lite olivolja, salta och peppra och sätt in i ugnen på 100 grader i ca 10 minuter. Under tiden: Tärna melonen och skala gurkan. Mixa halva gurkan med vattenmelonen, fisksåsen, sesamoljan, saften från limen, risvinägern och saften från apelsinen. Sila. Tärna resten av gurkan i fina tärningar. Blanda i den tillsammans med den finskurna chilin och koriandern (hackad). Ta ut laxen och kräftorna och servera till den kalla soppan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept