Mejramsmaksatt "immpotatis" med pocherad bergtunga och halstrad rimmad oxbringa

6

Du behöver

  • 600 g bergtungafilé
  • 300 g rimmad oxbringa
  • 6 dl buljong från oxbringakoket
  • 600 g potatis
  • 120 g morötter
  • 120 g selleri
  • 120 g palsternacka
  • 120 g schalottenlök
  • 60 g vitlök
  • 1 kruka mejram
  • 60 g parmesan
  • 40 g smör
  • 1 kokt potatis
  • 2 äggulor
  • 2 dl olivolja
  • 60 g pepparrot (efter smak)
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Putsa och skär bergtungan i lämpliga storlekar, salta lätt och ställ åt sidan att rimma ett par minuter. Skiva den kokta oxbringan och ställ åt sidan. Tärna potatis, morot, palsternacka, selleri och lök i fina tärningar. Fräs alltsammans i lite klarat smör och slå på buljongen. Låt koka tills potatis och grönsaker är klara med ett visst tuggmotstånd. Avsluta immpotatisen med smör, parmesan och hackad mejram ungefär som en risotto.
  2. Pressa den kokta potatisen och blanda i äggulan, vispa i oljan som hälls i en tunn stråle för att undvika att den spricker. Smaka av krämen med riven pepparrot, salt och peppar.
  3. Koka upp fiskfonden och salta lätt (tänk på att fisken är lättrimmad). Lägg ner filébitarna i den kokande fiskfonden, dra kastrullen åt sidan och låt fisken ”dra” färdigt ett par minuter. Halstra oxbringan hastigt i panna. Servera i djupa tallrikar med potatisen i botten, bergtungan ovanpå, en skiva oxbringa snett mot bergtungan och till sist lite kräm på toppen - gott !!!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept