Marinerad fläskfilé på spett

4

Du behöver

  • 300 g fläskfilé
  • Marinad:
  • 1 dl russin
  • 2 msk grönpeppar
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • grillspett
  • plastpåse att marinera i
  • sallad
  • 1 knippa färska rödbetor, kokta och skivade
  • 20 ca 20 färskpotatisar, kokta och skivade
  • 4 salladslökar, tunt skivade (även det gröna)
  • 4 msk rostade pinjenötter
  • Dressing:
  • saften av 1 citron
  • 2 msk honung
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär fläskfiléerna längs efter i tummtjocka strimlor och trä upp dem på grillspett. Se till att spetsen på spettet inte sticker ut ur filén. Lägg spetten i en plastpåse. Blanda samman ingredienserna till marinaden och slå den över spetten i påsen. Marinera minst 2 timmar och vänd påsen då och då.
  2. Blanda samman ingredienserna till dressingen direkt i salladsskålen. Smaka av med salt och peppar och lägg i övriga ingredienser. Rör om försiktigt och låt salladen stå och dra.
  3. Grilla spetten ca 2 - 3 minuter på varje sida, salta en aning och slå på lite av marinaden mot slutet av grillningen.
  4. Smaka av salladen om det kanske behövs mer citron eller honung. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept