Maki-sushi

Du behöver

  • 1 hg rimmad lax
  • 1 hg gravad lax
  • 1 hg färsk lax
  • 1 hg gösfilé
  • 1 hg rökt renstek
  • Lax eller Forellrom
  • avokado
  • morot
  • gurka
  • röd paprika
  • gul paprika
  • dill
  • rättika
  • Wasabi ( tub )
  • Noriark
  • Sushiris ( se separt recept )

Gör så här

  1. Gör 4-5 rullar för sex personer
  2. Skär fisk eller rökt renstek, lätt kokta morötter, gurka och avokado i stavar.
  3. Lägg ut bambumattan och lägg ett Nori-ark på den.
  4. Bred ut Sushi-riset över ytan, drygt 5 mm högt. Lämna ca 2 cm av övre delen av nori-arket fritt.
  5. Lägg på ett par fiskstavar och gurk- eller avokado- stavar parallellt och en liten tunn sträng Wasabi.
  6. Lyft bambumattans del närmst dig, håll ingredienserna på plats med fingrarna och rulla ihop allt ganska hårt med hjälp av mattan.
  7. Fukta Nori-arkets överkant och "limma ihop" rullen.
  8. Tryck till ändarna och låt rullen ligga svalt tills det är dags att äta.
  9. Tag en mycket vass kniv. Fukta den i vatten så att riset inte klibbar fast på knivbladet.
  10. Dela rullen i två halvor först och sedan varje halva i fyra bitar.
  11. Lägg upp på tallrikar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept