Laxburgare med mangosalsa

4

Du behöver

  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 2 jalapeños eller spansk peppar
  • 1 tsk salt
  • rivet skal och pressad saft av 1 lime
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 mango
  • 1 salladslök

Gör så här

  1. Gör så här
  2. Finhacka laxen eller mixa den grovt. Kärna ur och finhacka pepparen. Blanda hälften av pepparen med laxen, salt, limeskal, mjöl och 1/2 dl yoghurt till en färs. Forma färsen till 4 stora biffar. Skala, kärna ur och hacka mangon. Finstrimla salladslöken. Blanda mango, salladslök och limesaft med yoghurten och pepparen som är kvar. Stek laxburgarna i smör ca 2 min på varje sida. Servera på rostat bröd med såsen och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept