Lakrits pannacotta med Limedoftande päronsallad

4

Du behöver

  • 4 dl grädde
  • 1 blad gelatin
  • 1 st lakritsstång
  • 2 msk socker
  • päron
  • sockerlag
  • limeblad

Gör så här

  1. Koka sockerlag av lika delar socker och vatten samt limeblad, låt kallna i kylskåp.
  2. Blöt lägg gelatinet i kallt vatten under några minuter.
  3. Smält 1/2 lakritsstång i en kastrull, koka upp grädden tillsammans med sockret och smält där i gelatinet.
  4. Tillsätt den smälta lakritsstången, häll upp i form, kyl väl i kylskåp.
  5. Tärna päronet i fina tärningar som du låter ligga i den limesmakande sockerlagen.
  6. Lossa pannacottan genom att värma botten på formen i varmt vatten, vänd där efter upp den på en tallrik och servera med den limedoftande päronsalladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept