Lagerbladsdessert med kryddig choklad och glaserade äpplen

4

Du behöver

  • Lagerblad:
  • 4 dl mjölk
  • 3 st lagerblad
  • 1,5 st vaniljstång
  • 1,5 msk honung
  • 50 g socker
  • Choklad:
  • 75 g mörk choklad
  • 75 g smör
  • 50 g socker
  • 1 st ägg
  • 60 g mjöl
  • 1 msk kakao
  • 0,5 tsk bakpulver

Glaserade äpplen:

  • 2 st höstäpplen
  • 1 msk socker
  • 1 msk smör
  • 2 msk äppelcider

Gör så här

  1. Skrapa av fröna ur vaniljstängerna. Sjud upp mjölk, lagerblad, vaniljstänger, fröna, honung och socker.
  2. Sila och ställ i kyl. Sila sorbeten och kör i glassmaskin.
  3. Smält choklad och smör tillsammans i mikrougn. Vispa socker och ägg fluffigt.
  4. Blanda äggblandningen med mjöl, cacao och bakpulver. Rör i den mörka chokladen försiktigt.
  5. Fördela i formar och baka av i 225 grader i ca 5 minuter. Låt svalna och lossa försiktigt ur formarna.
  6. Skala och tärna äpplena grovt. Stek äpplena i smör och socker till fin färg.
  7. Tillsätt cider och sjud tills äpplena känns mjuka.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept