Kyckling på tre vis

4

Du behöver

Friterade vingar:

  • kycklingvingar
  • 5 cm ingefära (finhackad)
  • 0,5 chilifrukt (finhackad)
  • 3 msk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk olja
  • 2 dl Bread Crums (torkade brödflingor)
  • 1 st äggvita
  • broccoli
  • blomkål

Dippsås till:

  • 1 dl avrunnen matlagningsyoghurt
  • 2 msk soja
  • 1 st riven vitlök
  • 2 cm riven ingefära

Chilihet kycklingfilé:

  • kycklingfiléer
  • 1 st röd chili
  • 2 st limeblad
  • 1 burk cocosmjölk
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st tomater
  • 2 blad pak soi
  • 2 msk jordnötsolja

Krispiga lår:

  • kycklinglår
  • 2 msk jordnötsolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 mango
  • 2 st sticklök
  • 2 st lime
  • 0,5 gurka
  • 0,5 chilifrukt
  • 1 dl plockad koriander
  • Servera rätterna med ris eller stekta nudlar

Gör så här

  1. Friterade vingar:
  2. Blanda soja, olja, chili, ingefäran och sesamoljan. Lägg vingarna i hälften av marinaden och spara resten till grönsakerna. Koka upp saltat vatten. Plocka blomkålen och broccolin i buketter. Lägg grönsakerna i resterande marinad och låt ligga i en timme. Doppa sedan grönsakerna i äggvitan som är lite uppvispad och sedan i brödsmulor. Fritera i 160 gradig olja ca 2 minuter. Låt rinna av på papper och salta grönsakerna lite. Rulla sedan kycklingen i resterande brödsmulor och fritera dem i 3-4 minuter. Låt rinna av på papper.
  3. Dippsås till:
  4. Blanda 1 dl avrunnen matlagningsyoghurt med 2 msk soja, 1 riven vitlök och 2 cm riven ingefära.
  5. Chilihet kycklingfilé:
  6. Dela chilin och ta bort kärnor och väggarna. Strimla den sedan och fräs i en het gryta med jordnötsoljan. Tillsätt kycklingen och limebladen, låt det svettas runt utan att ta färg. Häll i cocosmjölk, kycklingbuljongen och tomatpurén, låt stå och sjuda i ca 15 minuter. Salta och peppra efter smak. Strimla paksoi tunt och klyfta tomaterna. Lägg det i grytan och låt det bara precis bli varmt.
  7. Krispiga lår:
  8. Bena ur låren och dela varje lår på tre bitar. Blanda alla kryddor och gnid in kycklingen med blandningen. Stick sedan in 2 grillpinnar i varje bit. Värm en stekpanna med jordnötsoljan, lägg i kycklinglåren med skinnsidan neråt. Tänk på att stekpannan måste vara riktigt varm innan. Ställ en kastrull på kycklingen så att de steks i press, sänk värmen något på plattan. Skala och kärna ur mangon och gurkan, skär dem sedan i 1 cm kuber. Strimla sticklöken och finhacka chilin. Blanda med gurkan och mangon, pressa i saften från limen och grovhacka koriandern. Smaksätt med salt och svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept