Krispig anklevermousse med äppel- och valnötssallad

4

Du behöver

  • 50 g anklever
  • 1 msk portvin
  • 1 msk Madeira
  • 1 msk vitt vin
  • 2 dl flytande grädde
  • 3 dl lättvispad grädde
  • salt
  • kajennpeppar
  • 2 blad gelatin
  • vitlökskrutonger:
  • vitlök
  • vitt bröd
  • olja

äppel- och valnötssallad:

  • äpplen
  • valnötter

Gör så här

  1. Börja med moussen: Koka ner spriten till hälften. Tillsätt den flytande grädden och levern. OBS! Detta får inte koka. Mixa blandningen och sila. Tillsätt det blötlagda gelatinet (blötlägg enligt anvisningar på paketet). Låt svalna och montera i lättvispad grädde.
  2. Stek brödet i olja och skär i små krutonger, som också blandas i den vispade grädden.
  3. Blanda äppeltärningar och valnötter till en liten sallad och servera med moussen i coctailglas.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept