Du behöver

  • 1 pkt kräftor (skalen)
  • 100 g smör
  • 0,5 fänkål
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk dillfrön
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tomater
  • 2 dl vitt vin
  • 1 morot
  • 3 dl grädde
  • 0,5 liter vatten
  • maizenamjöl till avredning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg ner kräftskal och smör i en degblandare och kör ca 30 minuter till en röd massa.
  2. Lägg sedan massan i en vid kastrull och smält på låg värme. Skala, ansa och finhacka grönsakerna och tillsätt i smöret. Tillsätt också tomatpuré och dillfrön. Låt fräsa fem minuter. Häll på vin och vatten och låt koka i 20 minuter. Sila av, tillsätt grädde och låt koka ihop. Smaksätt med salt och peppar
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept