Köttfärsspett med fetaostkräm

2

Du behöver

  • 2 dl matvete
  • 3 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 2 tomater
  • 15 cm gurka
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 500 g nötfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 2 msk sweet chilisås
  • mynta
  • 3 kvistar bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm sambal oelek
  • 150 g feta
  • 3-4 msk kesella
  • salt & peppar

Gör så här

  1. Hetta upp lite olivolja i en panna och rosta matvetet under omrörning. Slå på två dl vatten och koka under lock på svag värme (se paketet). Tärna paprika, gurka och tomater, blanda ner dem i vetet och smaksätt med vinäger, salt och peppar.
  2. Lägg ströbrödet i vattnet och låt dra en stund. Blanda i nötfärs, ägg, sambal oelek och chilisås. Hacka bladpersilja, mynta, vitlök och lägg i. Salta, peppra och blanda väl. Forma färsen till "korvar". Ringla på olivolja och stek. Stick grillspett i korvarna.
  3. Fetaostkräm: Smula ned fetaosten i en mixer, mixa. Tillsätt vatten och mixa igen. Tillsätt kesella och vitlök och mixa lite till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept