Kokta kronärtskockor med vinägrett

2

Du behöver

  • 2 st hårdkokta ägg
  • 3 st rädisor
  • gräslök
  • 1 st schalottenlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • salt
  • peppar
  • 2 st kronärtskockor
  • 1 st citron
  • barderingssnöre

Gör så här

  1. Vinägrett: Finhacka ägg, rädisor, gräslök och schalottenlök. Blanda ihop hacket med olja, vinäger, salt och peppar.
  2. Ta bort de yttersta bladen på kronärtskockan. Skär av toppen och bryt bort roten. Bind fast en citronhalva under varje skocka och koka dem stående tätt i en liten kastrull tills bladen lätt lossnar.
  3. Dra av bladen ett i taget - doppa i vinägretten, ät och njut.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept