KANTARELLPIROG

4

Du behöver

  • 200 g förvällda kantareller
  • 2 dl soltorkad tomat, tärnad
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 1 ask ruccolasallad
  • 2 Mozzarella, 2 små
  • 4 skivor spicken skinka
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • Deg:
  • 3 dl kallt vatten
  • 50 g färskjäst
  • 550 g vetemjöl special
  • 1 tsk socker
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Gör degen i matberedare.
  2. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen väl. Låt den gå cirka 10 minuter. Dela degen i bitar och gör bullar stora som tennisbollar.
  3. Stek kantarellerna i olivolja, lägg i löken efter en stund och fortsätt steka. Tillsätt soltorkade tomater och salladen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Platta ut degbollarna så att dom blir ca 12-15 cm i diameter. Lägg på ena halvan:
  5. Kantarellfräset, bitar av mozzarellan och överst en skiva spickenskinka. Vik över andra halvan och kläm ihop degen. Pensla med lite olja och grädda i 225 grader varm ugn ca 12 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept