Kanin med potatiskaka, persilje skum samt palsternackspuré

4

Du behöver

  • Kanin med vitlökssmak
  • 2 st kaninryggar
  • 2 klyftor vitlök
  • smör för steknig

Persiljeskum:

  • 3 dl kyckling eller kanin buljong
  • 1 knippe persilja
  • 1 st äggula

Palsternackspuré:

  • 500 g palsternacka (kokt)
  • smör

Potatis kaka:

  • 300 g potatismos
  • 400 g durumvete
  • pyramidsalt
  • svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Bena ur kaninsadlarna, stek filéerna tillsammans med vitlök i rikligt med smör, ös köttet med smöret under stekningen.
  2. Blanda potatismos, durumvete och lite olivolja smaka av med salt och peppar. Forma degen till en "kaka" i en ugnsfastform, grädda i medelvarm ugn i ca:15 min.
  3. Mixa palsternacka med smör,smaka av med salt och peppar.
  4. Mixa bujongen med rikligt med persilja samt äggula till en härlig grön färg.
  5. Severa filéerna på tallrik med puré och persiljeskum.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept