Kågans Räserströmming

6

Du behöver

  • 1 msk smör
  • 1 kg kall kokt potatis
  • salt
  • peppar
  • 2 knippor dill, hackad
  • 800 g strömmingsfilé
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk ströbröd
  • Fyllning:
  • 2 tsk brun farin
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 dl chilisås
  • 2 msk riven pepparrot på tub
  • 1 brk (100 g) ansjovisfilé + spad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på ca 225 grader. Smörj en stor gratängform med smör. Skala och skiva den kokta potatisen. Lägg den i formen. Strö över lite salt, peppar och hälften av den hackade dillen. Hacka ansjovisen och blanda med farinsocker, tomatpuré, chilisås, pepparrot, dill och ansjovisspadet.
  2. Lägg strömmingen med köttsidan upp på en skärbräda. Klicka på fyllningen, ca 1 tsk på varje filé. Rulla ihop och lägg rullarna tätt ovanpå potatisen. Blanda grädde och mjölk. Häll blandningen över strömmingen och strö över ströbröd. Grädda längst ner i ugnen ca 30-35 minuter. Sänk värmen mot slutet till ca 200 grader. Servera knäckebröd och cheddarost till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept