Jättestor Caesarsallad med rester

4

Du behöver

  • 2 st stora romansalladshuvuden
  • 2 st äggulor
  • 1 dl matolja
  • 2 dl olivolja
  • 1 msk champagnevinäger
  • 1 msk cherryvinäger
  • 2 dl riven parmesan
  • 1 dl mjölk
  • 1 st sardell
  • salt och peppar
  • gårdagens rester
  • toastbröd
  • 1 klyfta vitlök
  • hyvlad parmesan

Gör så här

  1. Gör en majonnäs på äggulan, vinägern och oljan. Mixa i övriga ingredienser och smaka av.
  2. Skölj salladen och dela den i mindre bitar. Blanda väl.
  3. Skär toastbröd i tärningar och stek i rikligt med olja, avsluta med lite pressad vitlök.
  4. Servera med någon smarrig rest.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept