Iridori - festlig kokt kyckling

4

Du behöver

  • 250 g kycklingfilé utan ben
  • 1 st liten morot
  • 0,33 burk vattenkastanjer (eller några bitar renkon-lotusrot)
  • 1 bit bambuskott
  • 1 st liten palsternacka
  • (0.33 konnyaku)
  • 2 st torkade shiitake-svampar
  • 15 msk olja
  • 4 msk soja

Till servering:

  • 3 msk gröna ärtor

Koklag:

  • 3 msk mirin-vin
  • 4 msk dashi-buljong
  • 3 msk socker

ersättning:

  • 3 msk mirin-vin: 3 msk saké eller vitt vin + 0.5 - 1 msk socker

Gör så här

  1. Lägg shiitake-svampen i kallt vatten minst en timme i förväg. Ta upp svampen och krama ur vattnet. Ställ svampvattnet åt sidan. Skär alla ingredienser i små munsbitar. Hetta upp 1 1/2 msk olja i en tjockbottnad kastrull. Fräs alla ingredienser snabbt på stark värme. När kycklingen ändrat färg och blivit vit, tillsätt mirirn-vin, dashi-buljong och socker. Låt koka i tio minuter. Tillsätt sedan sojan. Sänk till medelvärme. Låt det hela koka tills lagen har reducerats till hälften. Höj värmen, låt ingredienserna koka hårt i någon minut. Lyft sedan av kastrullen och skaka innehållet några gånger. Häll över gröna ärtor och lägg upp i serveringsskål.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept