Hummus av gula ärtor

Du behöver

  • 5 dl kokta gula ärtor (2 dl okokta)
  • 3 dl vatten
  • 2 krm salt
  • ca 1 dl sötmandel
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 3 msk pressad citron
  • ca 5 msk finskuren gräslök

Gör så här

  1. Blötlägg ärtorna i kallt osaltat vatten 12 - 24 timmar. Koka dem i nytt, lättsaltat vatten, under lock och på svag värme. Pröva efter ca 45 minuter om ärtorna är klara, ibland behöver de koka drygt 1 timme. Låt ärtorna kallna. Mal eller mixa mandeln oskalad. Mosa ärtorna i matberedare. Blanda dem med mandeln. Smaksätt med salt, peppar, pressad citron och gräslök. Förvara i burk med lock. Kan sparas i kylskåp ca 1 vecka.
  2. Här ska vi ev ha lite spiskummin eller någon annan krydda.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept