Helstekt biff med gremolata

4

Du behöver

  • 1 kg mörad biff
  • salt
  • peppar
  • Gremolata:
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 citron, finrivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 95 grader.
  2. Lägg biffen i en ugnssäker form.
  3. Krydda köttet runt om och stick in en köttermometer.
  4. Sätt in formen i mitten av ugnen. När köttermometern visar 55 grader är köttet lätt rosa inuti, vid 60 grader rosa. Stektid ca 1 tim 20 min.
  5. Ta ut köttet och låt det stå ca 15 min innan det skärs upp.
  6. Gremolatan:
  7. Skala och hacka vitlöken. Blanda vitlöken med rivet citrusskal och hackad persilja.
  8. Servera biffen med nykokt pasta (gärna hemlagad), ruccolasallad och rostade grönsaker, till exempel kronärtskocka, grön sparris och schalottenlök.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept