Gryta med julens kryddor

4

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 1 purjolök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk konc kalvfond
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk soja
  • 0,5 dl russin

Gör så här

  1. Gör så här
  2. Skär köttet i tjocka skivor och purjolöken i bitar. Salta och peppra köttet, bryn i smör i en stekpanna. Ta upp köttet och fräs purjolöken i smör. Vispa ihop grädde, kalvfond, ingefära, kanel, soja och russin i en låg, vid gryta. Lägg i kött och purjolök, låt puttra 4-5 min. Servera med chutney och potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept