Grön currypasta

Du behöver

  • 1 st kycklingbröst per person kyckling
  • 1 st chili
  • 1 bunt koriander
  • 1 dl kokosmjölk
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 kvist ingefära
  • 1 knippe vårlökar
  • 1 ask sockerärter
  • 1 st zuccini
  • 2 st citrongräs
  • 5 st limeblad
  • limesaft från 1 lime
  • 1 stånd pak soi
  • olja till stekning
  • salt
  • 1 tsk curry

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar.
  2. Hacka chili, vitlök, limeblad, färsk koriander, ingefära och citrongräs i mindre bitar. Lägg allt i en mixer. Tillsätt salt, kokosmjölk och pressa i lite lime. Mixa.
  3. Skär ner sockerärtor, pak soi, zuccini och vårlök.
  4. Salta kycklingen och stek den sedan i olja. Lägg även ner pak soi, sockerärtor, zuccini, vårlök och den mixade blandningen. Häll på lite kokosmjölk och krydda med salt och curry.
  5. Vintips:
  6. * 2190 Pierre Sparr Pinot Gris Réserve, Frankrike, 109 kronor
  7. * 5962 Hochheimer Hölle Riesling Kabinett 2000, Tyskland, 81 kronor
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept