Grenadinkanderande äpplen

8

Du behöver

  • ca 8 st äpplen
  • 8 st blompinnar
  • 5 dl socker
  • 2,5 dl grenadinsirap, röd
  • 2 dl ljus sipar
  • kokosrasp

Gör så här

  1. Rör ihop socker, grenadin och sirap i en kastrull. Rör om blandningen och låt sockret smälta på låg värme. Borsta ner eventuella sockerkristaller med en blöt pensel. Låt blandningen koka med sockertermometer till ca 140 grader. Ta av från värmen. Skär till ca 15 cm långa skaft av blompinnar och tryck ner dem i äpplets stjälksida. Häll upp kokosrapset på en ugnsplåt. Doppa äpplena i omgångar i den varma lagen. Låt rinna av lite mot kastrullkanten och ställ dem sedan på kokosbädden. Låt stå svalt, ej i kylskåp för att stelna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept