Grekisk kyckling

4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer , ca 500 g
  • smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 vitlöksklyftor eller 1 gul lök
  • 2 dl hönsbuljong
  • 50 g Apetina feta
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl matyoghurt
  • 8 svarta oliver med kärna
  • färsk oregano eller persilja

Gör så här

  1. Gör så här
  2. Bryn kycklingfileérna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Koka pastan. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en traktörpanna. Tillsätt buljong, mosad fetaost, oregano och soja. Rör ut mjölet i matyoghurten och rör ner i såsen. Lägg i kycklingen och låt den koka i såsen i ca 10 min. Garnera med smulad fetaost, oliver och färsk oregano. Servera med pasta, lätt kokta grönsaker och bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept