Du behöver

  • 280 g makaronistänger
  • 1 citron, saften
  • 1 tsk olivolja
  • 100 g hälleflundrafilé
  • 1 dl färska majskorn
  • 1 påse musslor, t ex vongole, blå- eller hjärtmusslor
  • 3 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • 1 klyfta vitlök, Super Solo
  • eller
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 gula tomater
  • 1 jalapeno (pepparfrukt)

Gör så här

  1. Blanda citronsaft och olivolja i en skål. Vänd ner hälleflundran skuren i små tärningar. Rosta majskornen torra i en het stekpanna.
  2. Borsta och skölj musslorna. Släng bort de öppna musslor som inte sluter sig när man knackar på dem.
  3. Häll olja i en stor gryta. Fräs den finhackad vitlök och lägg sedan i musslorna, låt fräsa en kort stund. Tillsätt vin och grädde. Koka på högsta värme under lock, blåmusslor ca 5 min, hjärtmusslor 3-4 min, vongole ca 2 min, skaka kastrullen 1-2 gånger under tiden. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ta upp musslorna med t.ex. hålslev. Låt dem svalna. Reducera, koka ihop musselbuljongen tills ca hälften återstår.
  5. Skär tomaterna i tärningar. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.
  7. Blanda pasta, majs, tomater, pepparfrukt, marinerad hälleflundra och varm reducerad musselbuljong. Vänd försiktigt ner musslorna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept