Friterad blomkålstempura med schalottenlökssoja

Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud, skivas tunt
  • 100 g tempuramjöl
  • 4 msk iskallt vatten
  • 1 st vispad äggvita
  • salt
  • peppar
  • 2 st schalottenlökar, finskurna
  • 1 dl soya
  • 2 st lime, saft och sest
  • 150 g sikrom, hängd och avrunnen

Gör så här

  1. Salta blomkålsskivorna, blanda samman tempura mjöl, äggvita och vatten. Vänd blomkålen i tempura smeten. Fritera i olja, ca 165 grader i 1-2 minuter.
  2. Lägg schallottenlöken i soyan, smaka upp med lime saft och sest.
  3. Servera blomkålstempuran på en uppochned vänd kopp/äggkopp.
  4. Arrangera schallottenlöken på blomkålen och lägg ett fint ägg av sikrom på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept