Foliebakad fisk

4

Du behöver

  • 600 g fiskfilé
  • 1 färska lökar
  • ev. 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 tsk örtsalt
  • 2 msk färsk hackad rosmarin, timjan eller persilja
  • 1 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Gör så här
  2. Klipp till 4 rejäla aluminiumfolieark och smörj dem med smör. Dela fisken i 4 bitar. Skiva löken och vitlöken. Lägg fisken på folie och lägg löken ovanpå. Krydda med örtsalt och någon av örtkryddorna. Lägg en klick crème fraiche på toppen. Vik ihop paketen ordentligt så att ingenting kan rinna ut. Lägg paketen på grillgallret och låt fisken baka ca 15 minuter (i ugn 15 - 20 minuter i 200 grader). Öppna och kontrollera att fisken är vit och fast. Servera med lättkokta grönsaker, bröd och färsk potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept