Fläskrulader

4

Du behöver

  • 800 g fläskkotlettrad, benfri
  • salt
  • peppar
  • ca 75 g allerum- eller prästost, i stavar
  • 8 skivor skinka
  • 2 msk olja
  • 1 skalat äpple, i stavar

Äppelgräddsås:

  • 0,5 gul lök
  • 1 morot
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 3 msk koncentrerad kalvfond
  • 3 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad äppeljuice
  • 2 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • persilja

Gör så här

  1. Skär kotlettraden i 8 skivor. Lägg plastfilm både under och över köttskivorna och banka ut dem till exempel med knuten hand tills de är ca 3 mm tjocka.
  2. Lägg köttskivorna bredvid varandra på en skärbräda. Salta och peppra dem på ovansidan. Lägg på en oststav, en äppelstav och en skiva skinka. Vik in ca 1 cm kött på sidorna och rulla ihop.
  3. Trä ruladerna två och två på spett. Stick helst två spett parallellt genom ruladerna, då rullar de inte runt när de vänds i pannan.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek spetten ca 5 min på varje sida. Ta upp spetten.
  5. Sås:
  6. Skala och hacka lök och morot.
  7. Lägg i löken och moroten i pannan och fräs ca 3 min. Rör om då och då. Tillsätt äppelcidervinäger och reducera (koka ihop) tills ca hälften återstår.
  8. Tillsätt vatten och fond och koka 5 min. Tillsätt äppeljuice och grädde, koka 2-3 min. Lägg fläskruladerna i såsen. Koka under lock ca 10 min. Smaka av såsen med salt och peppar.
  9. Toppa med hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept