Fläskfilé med aprikoser

4

Du behöver

  • 1 fläskfilé, ca 600 g
  • 1 gula lökar
  • 2 msk smör-& rapsolja, citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 12 torkade aprikoser
  • 2,5 dl Kelda mellangrädde
  • 0,5 köttbuljongtärning
  • 2 msk hackad mynta

Gör så här

  1. Dela filén i två bitar. Skala och klyfta löken. Bryn köttet i smör-& rapsolja i en stor stekpanna. Krydda med salt, peppar och ingefära. Fräs löken bredvid köttet i pannan. Lägg i aprikoserna. Tillsätt grädde och buljongtärning. Låt allt sjuda under lock ca 10 min. Ta upp köttet och skär det i skivor. Lägg tillbaka i såsen och strö över myntan. Servera med bulgur.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept